divendres, 19 de juliol del 2013

Setmana musical

En la tercera setmana de juliol ha tingut lloc la Setmana Musical. Han estat tot un seguit d’activitats per a que els nens i nenes experimentessin i gaudissin fent, escoltant i ballant música.

El primer dia, per començar, cada aula va pintar i decorar un instrument musical. L’aula dels cargolets va pintar una guitarra, l’aula de les tortugues va posar gomets a un tambor, i l’aula dels peixets va fer una divertida trompeta. Un cop cada infant va tenir llest el seu distintiu de “músic de la llar d’infants” ja podia començar la festa de la música!!!

El dimarts els nens i nenes van portar de casa instruments musicals de joguina. Hi havia molta varietat: trompetes, tambors, maraques, xilòfons, pianos, panderetes... Quan vam sortir tots al pati vam seure en rotllana i ens vam posar tots d’acord, igual que una orquestra professional, i fam fer sonar els instruments alhora. Que divertit! Quina música tan bonica que fèiem. 





Dimecres cada infant va poder elaborar el seu propi instrument musical. Van portar a l’escola una ampolla petita de plàstic, la vam decorar amb gomets i hi vam posar pedres a l’interior. Resultat: una fantàstica maraca, la quan els nens i nenes sacsejaven per fer-la sonar mentre, al mateix temps, es movien al ritme de la música del so de totes les maraques juntes.





Dijous era el dia de ballar. Tots ben preparats i amb moltes ganes de ballar, encabat d’esmorzar vam sortir al pati i, al so de les primeres notes musicals els petits vailets no van dubtar en deixar-se anar pels ritmes que anaven sentint. Aixecaven els braços, es balancejaven, saltaven, donaven voltes, corrien...








De cop i volta vam sentir el so d’una gralla i un tambor que tocaven la dansa dels Nans de l’Espluga. D’on venia la música? Vam sortir al pati gran i quina sorpresa vam tenir. Els Nans estaven amb els nens i nenes del Casal d’Estiu i els vam anar a saludar.



El divendres, per fer un final de festa musical ben lluït, vam fer un bon esmorzar al pati menjant coca amb xocolata i sucs. Van acabar llepant-se els dits! Encabat, ens vam posar tots a ballar i dansar amb uns aros molt grans. Va resultar molt divertit!











 Ha estat una setmana amb molt ritme, on els petits vailets han gaudit de la música i fent música.























0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada