divendres, 12 de juliol del 2013

Setmana manipulativa

Dins les activitats organitzades per a les setmanes temàtiques per aquest mes de juliol, la segona setmana ha estat la Setmana manipulativa. Aquesta setmana ha recollit diverses activitats on els nostres infants han pogut explorar, experimentar i manipular diferents objectes i les seves textures.


El dilluns els nens i nenes van portar de casa un cubell, una pala i un rasclet i vam sortir al pati dels nens grans de l’escola a jugar amb la sorra del parc. Els petits vailets s’ho van passar molt bé omplint els cubells de sorra, una i una altra vegada. 




El dimarts cada infant va portar de casa un rotlle de paper higiènic, i al sortir al pati els vam penjar de manera que quedaven tots suspesos a l’aire i els nens i nenes anaven estirant els papers. Va ser molt divertit! El terra va quedar ben blanquet i els vailets hi jugaven donant voltes per terra, tirant el paper enlaire, amagant-s’hi a sota... Hi van trobar una infinitat de possibilitats per jugar amb el paper higiènic.







Dimecres era el dia de jugar amb l’aigua. Cada família va fer arribar a l’escola diferents estris per jugar amb l’aigua: cubells, ampolles d’aigua, diferents recipients, pistoles i globus d’aigua... Els nens i nenes van gaudir moltíssim jugant tot experimentant i mullant-se amb l’aigua.










Dijous els vailets van portar caixes de cartró. Un cop al pati les vam repartir pel terra i els nens i nenes s’hi van posar dins, s’amagaven, es disfressaven, posaven les petites dins de les grans, les utilitzaven com si fossin barrets... És increïble la quantitat de jocs que els infants poden arribar a fer amb una senzilla caixa de cartró!









El divendres va ser el dia de les bombolles. Els nens i nenes van portar de casa un potet per fer bombolles de sabó i vam omplir el pati de bombolles. Els infants s’ho van passar molt bé perseguint i intentant agafar les bombolles de sabó, però quan les tocaven... sorpresa! Les bombolles desapareixien entre les seves mans.








A banda de totes aquestes activitats, els nens i nenes van deixar a l’escola un banyador, unes xancles i una tovallola que es posaven cada dia, i un cop acabàvem l’activitat ens refrescàvem al pati tots plegats mullant-nos els uns als altres, per mirar de fer passar la calor d’una manera ben divertida, i molt ben rebuda pels més petits.


Ha estat una setmana molt divertida!










0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada