divendres, 5 de juliol del 2013

Setmana culinària

Aquest mes de juliol hem organitzat les setmanes temàtiques. D'aquesta manera, tots els nens i nenes poden gaudir i aprendre moltes coses noves.


La primera setmana ha estat la Setmana culinària. Durant aquesta setmana els nens i nenes han realitzat activitats molt diverses. Cada dia, els cuiners de la Llar d'Infants s'han especialitzat en algun aspecte. El dilluns, els infants es van poder elaborar el seu propi barret de cuiner. Van gaudir molt pintant i decorant els barrets!

El dimarts, els cuiners, que ja tenien barret de cuiner, van portar de casa un davantal. I també van portar una peça de fruita. Les vam posar totes en un vol, les vam observar, manipular... Després, les educadores les van pelar i, les van tallar a trossets per fer una macedònia. També vam fer suc de taronja! Ho vam barrejar tot i... oh, quina macedònia! Ens la vam menjar tota perquè estava boníssima!












El dimecres també vam voler seguir cuinant amb la fruita. Així doncs, vam fer brotxetes amb fruita! Aquest cop però, les vam fer de meló i síndria. Va ser molt divertit! I els nens i nenes de l'aula de 2 a 3 anys les van prendre cap a casa per poder-se-les menjar de postre.





El dijous vam voler canviar de tècnica culinària. Vam fer gelats! Primer, vam agafar un petit suisse i hi vam clavar un bastonet. Després, els vam posar tots dins el congelador. L'endemà ja els tindríem a punt per menjar! I els més grans de la Llar d'Infants, van pintar uns gelats de mentida i els van enganxar a un bastonet de gelat.








El divendres, l'últim dia de la setmana, vam fer bombons de xocolata i cereals. Primer, vam desfer la xocolata escalfant-la al microones. Després, hi vam barrejar cereals i vam fer muntanyetes de xocolata i cereals. Per acabar, vam fer un altre tipus de bombons: sobre una mica de xocolata desfeta, hi vam anar col·locant els cereals. Com que feia molta calor, ens vam voler menjar els gelats de petit suisse que havíem fet el dijous.






Ens ha agradat molt fer de cuiners! 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada